Robogó után enduró

2015.08.20. 09:22

Kedves Nepperűző!

Negyedik éve nyúzom az 50-es robogómat Budapesten, és eljött az ideje hogy nagyobbra váltsak. Olyasmi használt 125-öst keresnék, amivel a városban is tudok közlekedni de azért a terep se árt meg neki. Nem durva pályákra gondolok, csak hegyi földutakra kisebb túrákra. A keret rá kb. 300 ezer de ezt egy kicsit túl is lehet lépni. A négyütemű felé hajlok a kétüteművel szerzett egy-két rossz tapasztalat miatt.

Kérdéseim a következők lennének: érdemes-e 125-ös endurónál a 4 üteműt választani, és mit tudsz ajánlani a feltételeknek megfelelően?

Válaszodat előre is köszönöm!

Tamás

Kedves Tamás!

Először olvasd el ezt.

Városi rohangálásra, munkába járásra, rendszeres használatra én az esetek nagy részében négyütemű járművet szoktam javasolni, míg 125-ös terepmotornak szinte mindig kétüteműt. Neked igazából azt kéne eldöntened, hogy a kettő közül melyik a fontosabb szempont.

Yamaha DT125RE
Yamaha DT125RE

Nagyon jónak tartom a Yamaha DT125-öt, érkezett is egy rendszámos példány a családba, azzal elég kellemesen el lehet járni városban, és terepen is tud ezt-azt, még így 15 lóerős fojtással is. Ha sikerül találnod rendszámos, normális állapotú példányt, akkor hatalmas mákod van, vedd meg nyugodtan. Ha nincs, akkor az XT125-ösök között nézz körül, és szondázd folyamatosan a hirdetési oldalakat.

Jóra ne számíts, ebben a kategóriában nagyjából lehetetlen normális áron olyat találni, ami egyszerre rendszámos és megkímélt.

Üdv:

Nepperűző