A1-es jogsihoz csalnék valami erősebbet

2015.09.05. 10:35

Tisztelt Nepperűző!

Kérdésem az lenne, hogy melyik motort ajánlja inkább: Aprilia RS 125 1998 körüli évjáratot, vagy Cagiva Mito Evót, még a régi 7 sebességes váltóval? Fogyasztás az nyilván nem számít, inkább az alkatrész ellátás és a megbízhatóság, valamint hogy mennyire bírnák a túrázásokat, 100-150 km egyhuzamban 90-120-as tempóban, akár két személlyel is.

Cagiva Mito
Cagiva Mito

A1 jogsihoz persze, fojtások nélkül.

Köszönettel:

Olivér

Kedves Olivér!

Nagyon nehéz nem azzal kezdeni egy ilyen tanácsot, hogy ne legyél hülye. A1-es jogosítványhoz ezek fojtás nélkül nem passzolnak, mert akkor simán tudnak 30 lóerőnél is többet. Bereszelve mennek 160-at, de regélnek ennél többet szaladó RS-ekről és Mitókról is. Tehát ha valamit nem vezethetsz, akkor ne azt vedd, ilyen egyszerű a képlet.

Aprilia RS 125
Aprilia RS 125

Nincsenek illúzióim, hogy egy ilyen intelemtől porba omlasz és megbánod bűneid, de ha esetleg meggondolnád magad, és maradnál a tisztesség fojtásokkal szegélyezett útján, akkor viszont egyértelműen az RS-t javasolnám. Egyszerűen azért, mert van hazai képviselete, van honnan rendelni alkatrészt, jó a kínálat. Eleve az RS egy nagyon szépen kidolgozott motor - van egy-két hülye megoldása, de alapvetően rendben van. A Cagivák alkatrészellátásáról nincs információm, de hivatalos vezérképviselet nélkül mindenképpen körülményesebb, mint az Apriliáé.

Üdv:

Nepperűző