Ötvenes robogót bicikli helyett

2015.09.07. 10:04

Tisztelt Nepperűző!

Őszintén szólva a Honda Giorno és a Yamaha Vino között vacillálok egy ideje, a kerékpárt cserélném valami városi szaladgálós robogóra, meguntam, hogy vagy a gyalogosokat kerülgetem, vagy az autók közt kockáztatom az életem. Ami fontos lenne, hogy 50-es legyen, B-s jogsihoz, és legyen strapabíró.

Yamaha Vino
Yamaha Vino

Az sem árt, ha van stílusa, ezért a kettőt néztem, a régebbi cikkek alapján még Piaggio Liberty-ket nézegetem, de a külsejétől irtózom. Tudna egy normális külsejű, 50-es robogót ajánlani 150-200 ezerig maximum? Köszönettel,

László

Kedves László!

Ha rendben van, akkor mind a két kiválasztott típus megfelelő, ha pedig széthajtott vackot veszel, ugyanakkorát szopsz velük. Azonos állapotban viszont én a Vinót gondolom tartósabbnak: a Yamaha masszívabb főtengellyel készül, egyszerűen strapabíróbb a blokkja. Sőt, úgy is mondhatnám, hogy ez az egyik legjobb 50-es blokk.

Honda Giorno
Honda Giorno

Mégis azt ajánlom, hogy mind a kettőt próbáld ki, robogónál könnyen lehet, hogy a papíron és szemre rosszabb lesz végül a nyerő - egyszerűen azért, mert esetleg volt valaha egy olyan gazdája, aki a minimális karbantartást megadta neki.

Üdv:

Nepperűző