Malaguti robogót szabad?

2015.10.05. 14:03

Kedves Nepperűző!

Robogózom, tavasszal, nyáron és ősszel. Amikor csak lehet. Eddig a Malaguti Ciak 50-es robogómat használtam, amelyik probléma nélkül elment 20 ezer km-t. Azonban tavasszal egy lépcsővel feljebb léptem, s megcsináltam a 125-s jogsit. Így venni akarok egy 125-ös robogót, amely keveset fogyaszt, jó a városba, fordulékony és van rendszáma. Kinéztem a Malaguti Centro 125-öt, ha egyszer bevált, hátha megint beválik a márka, de sajnos semmi nincs róla a neten... Esetleg tudna róla információt adni? Mennyire megbízható, mennyit fogyaszt, megéri-e megvenni? Vagy más, jobb alternatívát tud ajánlani? Néztem Piaggo Liberty-t is, amit ajánlott több helyen is, de rendszámmal sajnos nem nagyon futnak hazánkban. Ja és mivel nő vagyok, így nem értek hozzá, tényleg csak közlekedni akarok vele, és nem szerelni. A keret 300-320 ezer forint + szerviz, átírás. Köszönöm a segítségét!

Laura

Kedves Laura!

A Malaguti Centrók a megvehető kategóriába tartoznak, de ez pont az a kategória, amikor nem típust, hanem állapotot kell venni. Ha jó az a Centro, akkor csapjon le rá bátran, és újabb problémamentes húszezer kilométer következik, ha betartja a 3-4 ezer kilométerenkénti kötelező szervizeket.

Malaguti Centro
Malaguti Centro

Alkatrész egyébként van hozzá dögivel, egyedül ha idomok vagy lámpa sérül, akkor kezdődnek a problémák, ezeket már egy fokkal nehezebb hozzá beszerezni. Ennyiért egyébként elég jó állapotú Kymco Agility-t lehet kapni, ami ugyan elég fapados benyomást kelt a Malagutihoz képest, de stapabírása már-már a hihetetlen kategóriába tartozik.

Üdv:

Nepperűző