Öt éve öli a lelkem a forgalom

2015.10.06. 13:26

Tisztelt Nepperűző!

Immáron 5 éve napi szinten autóval járok újpest és a reptér közt... megúntam a dugókat, motorral szeretném kiváltani a kocsit a napi összesen 40 km-en. B-s jogsim van jelenleg, de ha úgy adódik leteszem a motoros jogsit is...

Yamaha BWS
Yamaha BWS

Volt már Simsonom, de vidéken. Pesten sosem motoroztam. Arra gondoltam, hogy először egy 50ccm-es robogót vennék, hogy megszokjam a várost, majd azután kategóriát váltanék. A 4 ütem 50ccm-el szerintem kevés, marad a többet fogyasztó 2T. Kérdésem, hogy mit ajánlana városba ekkora távra? Vagy kezdjem azonnal jogsival?

Köszönettel:

Gábor

Kedves Gábor!

Elismerésem, 5 éven keresztül minden nap átvágni a városon kőkemény idegeket feltételez. Pesten motorozni nem hiszem, hogy nagyobb kihívás, mint Pesten autózni, ha az ember tud forgalomban menni, nem kíván különleges képességeket. Egy jó, kistestű ötvenes simán mehet tuning nélkül majdnem hetvennel, de átlagos esetben is tudhatja a 60-65-ös végsebességet. Ha pedig nem folyamatosan nyélgázzal mész, akkor a fogyasztás sem vészes, folyatni kell a forgalomban, és akkor még a régebbiek is simán kijönnek 3-3,5 literből száz kilométeren.

Ezeknél nagyjából mindegy a típus, elméletileg a Yamahák a legtartósabbak és a Suzukikkal szokott a legtöbb gond lenni, de megfelelő állapot esetén nagyon nagy különbségre nem kell számítani. A napi 40 kilométeres ingázás kibírható rajta, ráadásul egy lábtakaróval egész jól kihúzható velük a szezon, alkatrészt, kopó fogyó dolgokat pedig nevetséges áron lehet túrni hozzájuk. Ha pedig bejön a robogózás, nyitva az út egy B125-ös vagy nagyobb motoros jogsi felé. Szerintem nyugodtan vágj bele.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.