18 évesen sok lenne egy KTM?

2015.10.08. 17:09

Üdv!

18 éves vagyok A2-es jogosítvánnyal, és egy olyan kikötéssel, hogy mindenképp szupermotót szeretnék.

Leginkább egyedül használnám állatkodni, de jó lenne, ha egyszer-egyszer barátnő, illetve haver fel tudna ülni mögém. Nem nagyon szeretnék üzemórás gépet, de nem kizáró ok. Leginkább a Suzuki DR-Z400 SM-et nézegettem, de nagyon gyengének mondják, a másik alternatíva a KTM LC4 640 lenne, annál viszont a szervizigénytől félek. A keret 7-800 ezer forint lenne.

Előre is köszi a segítséget!

Márton

Kedves Márton!

Nyolc kilóért már találni DR-Z400SM-et, ami nyugodtan megvehető. Én a helyedben ennél a pontnál nem is gondolkodnék nagyon tovább, tényleg egy csomószor körbejártam a típust, de még az általad feltett kérdés is volt már. Amit akkor írtam, az most is igaz.

Tehát ha tudsz DR-Z400SM-et venni, vedd meg. Jó motor, tartós, olcsón fenntartható, és ami a legfontosabb, ha három év múlva leteszed a korlátlan jogsit, jól el fogod tudni adni. A DR-Z-k jól tartják az árukat.

Suzuki DR-Z400SM
Suzuki DR-Z400SM

A KTM 640 SM-ből van olyan, amit A2 kompatibilisre papíroztak, erős is, mint a veszedelem, de tényleg rohadtul érteni kell hozzá, szerelésnél elég egy apróság, amit a szerelő nem megfelelően csinál, akkor abból könnyen nagy baj lehet. És hidd el, aki nem KTM-re specializálódott, vagy nem milliméterre követi a szervizkönyv utasításait, akkor előbb utóbb valamit el fog nézni. Nem tudom, mekkora motoros múltad/háttered van, de a 18 éves önmagamnak biztosan nem ajánlanám a KTM-et. A következő motorod már lehet az, de amíg nincs meg a szükséges tudás/háttér, addig nem jó választás.

Érdemes lehet még megnézned a Yamaha XT660X és a Honda FMX650 kínálatot is - hátha rákívánsz valamelyikre.

Üdv:

Nepperűző