Szlovák 50-es Magyarországon

2015.10.23. 18:18

Jó napot!

Nem tudom, hogy jó helyre-e írok, de azt szeretném kérdezni, hogy szlovák állampolgárként egy Jawa 50 ccm-es motort hogyan tudok használni Magyarország területén? A motoron itthon nincs rendszám, és technikai igazolványa sincs. Természetesen tökéletesen fel van újítva, és megfelel a közúti közlekedés szabályainak. Válaszát előre is köszönöm.

Üdv. Zsolt

Kedves Zsolt!

A világ jelentős részén nem használhatnád a motorod, de szerencsére Magyarország a lehetőségek korlátlan hazája, nagyjából mint a Amerika a kolonizáció évszázadaiban. Na jó, nem pont úgy, de hatalmas mákod van: Magyarországon elég egy adásvételi és egy biztosítás az 50-es járművekre, az előbbit megírod otthon valamelyik haveroddal, az utóbbi pedig nagyjából 5-6 ezer forint.

És így nem is kapsz gonosz megjegyzéseket, mint a BMW X6-tal erre kiránduló szlovákok, akiket rosszhiszeműen adócsalónak szoktak nézni.

Üdv:

Nepperűzova

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.