2016.01.17. 08:12

Sok év endurózás és egy 9 töréses baleset után befejeztem a motorozást. Gondoltam én, de azt csak úgy nem lehet... Újra motorra ülök, ellenlábas család ide vagy oda. Közös kompromisszumként és néhány próba után a cruiser kategória mellett döntöttem.

Suzuki VZ800
Suzuki VZ800

A Kawasaki VN900 Classic, és a Suzuki VZ800(M800) tetszik. Utóbbi egy kicsit közelebb áll hozzám a sportossága miatt. 2006-2009-ig nézelődöm. Átlagos testalkatú vagyok (183/83), és nem igazán vinnék vele senkit, vagy csak ritkán. Sokszáz kilométeres túrákat sem fogok megtenni vele. A kérdésem az, hogy melyik technika a jobb, illetve voltak-e típushibák az említett gyártási időszakban.

Köszönettel: Presszós

Kedves Presszós!

Mind a kettő a megvehető kategória. Én ugyan egyiknek sem vagyok nagy rajongója, és nem azért, mert ellenérzéseim vannak a műfajjal, hanem mert az említett típusok elég, hát, na, a japánok nem igazán érzik ezt a stílust. Praktikus szempontok alapján és a Suzukit választanám, a belső nélkül szerelhető öntött felni és a kardánhajtás miatt kevesebbet baj lehet.

Suzuki M800 - a lófej-idomtól ez sportosabb
Suzuki M800 - a lófej-idomtól ez sportosabb

Gondolom nézegetted a Honda VT750-eseket is, azok mellett is sok érv szól, megbízható motor, jó karakter, ha a külseje nem bántja nagyon a szemed, érdemes menned egyszer egy próbakört.

Kawasaki VN900
Kawasaki VN900

Még egy dolog: lehet, hogy megérné egy kicsit spórolnod még az összeghez, és körülnézni a Harley-Davidsonok között: a 883 Sportster irgalmatlanul jó motor, és hangulatban, van benne anyag érzésre fényévekkel előrébb jár mindennél, amiről eddig szó volt. És a közhiedelemmel ellenben nem betegágy.

Üdv:

Nepperűző