Négy kilóból A2-es endurót

2016.04.23. 12:42

Tisztelt Nepperűző!

Friss A2-es jogosítványomhoz keresek munkába járáshoz és hétvégente hosszabb-rövidebb túrákhoz motort. Alapvetően az endurók tetszenek, viszont hozzá tartozik a dologhoz, hogy nem vagyok túl magas: 171 cm.

Aprilia Pegaso 650
Aprilia Pegaso 650

Már néztem egy Aprilia Pegaso 650-et, és kifejezetten tetszett, le is ért a lábam, ugyan nem teli talppal, a barátaim szerint viszont túl magas lesz, és más irányba terelnének. Amennyiben engednék, és hallgatnék rájuk, milyen egyéb más lehetőségeim vannak enduró téren? A keretem 400 000 Ft +papírozás, szervizelés. Köszönettel Szabolcs.

Kedves Szabolcs!

Hatalmas szerencse, hogy nem sportendurót keresel, mert azok rettenetesen magasak, a régebbi, közepes túraendurókhoz nem kell slam dunk bajnoknak lenned. Én a Pegasót nem a magassága miatt ejteném, sokkal inkább azért, mert nem vagyok meggyőződve a jóságáról.

Alapjait tekintve közeli rokona a BMW F 650-nek, ugyanott is készült eleinte - aztán a BMW-t elvitték Noaléból - különbség, hogy az Apriliában lévő Rotax blokk ötszelepes hengerfejet kapott. Egyébként nem áll vészes motor hírében, a szelepfedél környéki olajfolyás egy módosított tömítéssel orvosolható, a recsegő önindító viszont drága szervizt jósol (el fog pusztulni a szabadonfutó).

A 2001-től gyártott Pegaso 650 i.e. már ugyan kiesik a költségkeretedből, az már injektoros, annál apróbb elektromos nyűgök bukkanhatnak fel, például nehézkes indítás és indokolatlanul felvillanó kontroll-lámpák, de mechanikailag hosszú életű, ha nem nyelezték folyton hidegen.

Opció: Suzuki Freewind
Opció: Suzuki Freewind

A Pegasóhoz nagyon hasonló felépítésű a Suzuki Freewind 650, már sokszor ajánlottam itt, nem is véletlenül, nagyon megbízható, és Suzuki létére elég igényes darab.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.