2016.05.10. 17:02

Tisztelt Nepperűző!

Motort szeretnék vásárolni. A kiszemelt típus CB500. Nagyságrendileg fél millió Ft-t céloztam meg vételárként. Sajna, elnézve a hazai felhozatalt, felmerült a külföldi vásárlás. Abban kérem a tanácsát, hogy mely országban érdemes jó ár/érték arányú mocit keresni? Mennyire nagy macera honosítani? Ha célszerűbb ezzel foglalkozó vállalkozást felkeresni, tud-e ajánlani megbízhatót?

Információit előre is köszönöm. Tisztelettel:

Béla

Kedves Béla!

A CB500 jó ötlet, támogatni tudom csak a beszerzését. Ami neccesebb, hogy fél millás motorért én nem mennék külföldre - egyszerűen az útiköltséggel, bepapírozással, utánajárással, már nem lesz rentábilis, illetve a közhiedelemmel ellenben külföldön sem járni térdig az olcsó és jó motorokban. Nézz körül német, osztrák, francia és olasz hirdetési oldalakon, látni fogod, hogy a fél millás motor kint is fél millába kerül.

Ennek egyik oka, hogy most már itthon is az van, ami kint, mert már behozták a motorokat. A másik necces dolog, hogy az újmotor piac bebukásával nagyon felpörgött a használt piac - nem csak nálunk, az egész keleti blokkban - és ésszerű távolságból már felvásárolták a jó vételeket. Persze, van egy-két jó bolt, csak ahhoz résen kell lenni, motorkereskedő ismerősök is alig hoznak be mostanában, inkább itthon vásárolnak, és azt adják tovább kipofozva.

Ahogy most látom, külföldről jelenleg nagy értékű motort éri meg venni, tehát ami ritka vagy nagyon megkímélt, egyébként nem jössz ki olcsóbban.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.