Mi mindenre nem jó egy 125-ös?

2016.05.13. 11:51

Kedves Nepperűző!

29 éves vagyok, és a legutolsó motoros élményem több mint 10 éve volt egy robogón. Mindig is motoszkált a fejemben, hogy kéne motorozni, de valahogy mindig volt más, ami fontosabb volt.

De a héten eljött az idő, beiratkoztam A kategóriás Kresz-tanfolyamra. Tanácsot szeretnék kérni, hogy egy 190 cm magas, 95 kg-os férfi milyen típusú motorral kezdjen? A következő szempontokat tartom fontosnak:

1) legyen benne elég erő autópályára menni vele, még ha másodmagammal is ülök rajta

2) legyen olcsón fenntartható.

Esetenként munkába is járnék vele, de az is előfordulhat, hogy elmenné(n)k vele Bécsbe, Rovinjba, stb. YBR125-öt nézegettem, de azt hallottam, hogy egy olyan magas fickónak, mint én, nem való ez a motor.

Tudnál segíteni az első motorom kiválasztásában?

Üdv,

Tamás

Kedves Tamás!

Az YBR125 valóban nem nagy motor, városba mászkálni mondjuk jó, és a kettes pontodnak is megfelel, viszont az elsőben foglaltak nagyjából kizárják a 125-ös kategóriát, sőt, úgy nagyjából szinte az összes 500 köbcenti alatti motort. Egy 125-ös jó ha megy 110-et, azt is egy könnyű, alacsony pilótával. Te egyik sem vagy, és ha utast is vinnél, mákod lesz, ha az országúti tempót tudod tartósan vinni.

Ezek ismeretében tehát érdemes nagyobbat gondolnod, és pár kategóriával feljebb keresgélned. Ha átpörgeted a Nepperűző rovatot, elég sokféle motorról találsz leírást, szóval olvass, és böngészd a hirdetéseket - nyárig még van időd bevásárolni a tutiba.

Üdv:

Nepperűző