2016.05.17. 17:51

Kedves Nepperűző!

Jelenleg egy 50/70-es kétütemű robogóval járok. Napi munkába járás 15+15 km, plusz néha egy-egy bevásárlás. Nálam a motor (bocs, robogó) inkább közlekedési eszköz, mint élvezeti cikk. Következő lépésként a B125 kategóriában gondolkodom, adott esetben utassal 50 km-en belül "kirándulnánk". Egy Hoda PCX vagy Yamaha N-MAX szerepel az elképzeléseimben. Az lenne a kérdésem, hogy egy 125-ös X-MAX vagy Burgman jobb menetteljesítményt ad, vagy a nagy test felemészti a plusz lóerőket? Tetszik még az Aprilia SR Max 125 is. PCX-ből beleférne az új, a nagyobbakból a használt. Kérem segítsen a fő irány megtalálásában.

Köszönettel

András

Kedves András!

A PCX régóta a piacon van, és nagyon jól vizsgázott az évek során, igazi kockázatmentes vétel, újonnan és használtan egyaránt nyugodtan ajánlom bárkinek. Az N-Max még újdonság, de úgy tudom, pokoli jó robogó lett, én a rengeteg beleépített okosság és a formaterv miatt a Yamahát venném, de ez teljesen szubjektív vélemény.

Az SR Max 125 sem új motor, a Gilera Nexus kiforrott technikájára épül, formatervben szerintem zseniális, én is feltenném a listámra. A nagytestű 125-ösöknek nem vagyok nagy rajongója, ugyanis azok érezhetően lomhák, és általában az üléspozíciójuk sem annyira jó - szerintem ebben a kategóriában a díványság elengedhető.

Aprilia SR Max 125
Aprilia SR Max 125

Üdv:

Nepperűző