2016.05.18. 15:30

Üdvözletem kedves Nepperűző!

Újrakezdő motoros vagyok aki A2 jogosítvánnyal keres egy kényelmes motort túrákhoz és városi szaladgáláshoz. Olykor két személlyel is üzemelne a gép, 190 cm-es, mázsás ember vagyok... Nem tudok dönteni két típus között: Honda SLR 650 vagy Suzuki XF 650 Freewind? Műszakilag mely tipus ajánlottabb?

Előre is köszönöm a szíves válaszát!

Üdv: Dániel

Kedves Dániel!

A Honda SLR650 és a Freewind egyaránt egy-egy régi technika frissítéséből, leporolásából származik. Az SLR az NX650 Dominatorra épül, ám annál lényegesen gyengébb, ugyanis míg a Dominator majdnem ötven lóerőt tudott, addig az SLR mindössze 39-ből gazdálkodik - az addigra beköszöntő környezetvédelmi normákat máshogy nem tudták volna hozni. Az SLR amolyan Scrambler stílusú valami, én leginkább városi motorként tudnám definiálni. Minőségileg amúgy nem tartom csúcsterméknek, ugyanis végig (1996-2000) Spanyolországban, Barcelona mellett, a Montesa gyárban készült.

Ezzel szemben a Freewind rendes túraenduró, könnyebb tereppel elég jól megbírkózik, és szerintem lényegesen igényesebb motor, mint az SLR. Szép a váz és a lengővilla, a DR650-ből származó, de dupla gyertyássá alakított hengerfejű blokk nagyon tartós, egyhengeres létére 180 ezer kilométert elmegy bontás nélkül. Itt a Nepperűzőben is sokat méltattam, szerintem tuti vétel.

Üdv:

Nepperűző