Motor után praktikumot vennék

2016.05.30. 15:12

Kedves Nepperűző!

Nálam is eljött az idő, amikor a praktikumra helyeződött a hangsúly. Nemrég váltam meg a Z750-esemtől, amit nagyon szerettem, de az utóbbi időben nem volt időm motorozni, csak közlekedni Budapesten és a környékén. A tervem az, hogy átüljek egy olyan robogóra, ami nem akkora visszalépés, de mégis praktikus, nem kell váltogatni, stb. A kiszemeltem az 500-as Nexus lenne (2007 utáni), de azt hallottam, hogy a blokkja nem jó konstrukció (oljazási problémák vannak vele), így nem merem megvenni. Mi a véleményed? Illetve mit ajánlanál 200 cm felett, amire örömmel szállnék föl, tehát van valami élményfaktor és megbízható is?

Előre is köszönöm!

Üdv.

Máté

Kedves Máté!

A Gilera Nexus 500 szerintem sem a legjobb, bár nagyon jó a váza és a futóműve, de Piaggio 500-as blokkja ha nem is tiltólistás, de okozhat meglepetést. Itt már írtam róla részletesen, az továbbra is igaz.

Viszont a Nexust, mint ötletet nem dobnám, a 300-as például városi körülmények között ugyanúgy gyorsul, mint az 500-as, a kettő közötti különbség inkább országúton jön ki. Cserébe a 300-as lényegesen könnyebb, jobban vezethető, és nincs igazán konstrukciós hibája.

Ha több erőre vágysz, de a megbízhatóságról sem mondanál le, akkor még számításba jöhet a Yamaha TMax, viszont arra készülj, hogy a Yamaha fenntartása viszonylag drága. Mielőtt döntenél ajánlom figyelmedbe ezt a tesztünket, benne van minden, amit a típusról és a generációiról tudni kell.

Üdv:

Nepperűző