2016.06.15. 16:52

Szia Nepperűző!

Milyen robogót ajánlanál napi 60 km (30 oda, 30 vissza) elővárosi-budapesti ingázásra 185 centis 100 kilós embernek? Megbízható, gazdaságos nagy kerekű közlekedőedényt keresek 125-250 ccm között, élvezkedésre ott van a Hornet. Legyen normális szervizháttere, ne valami egzotikum legyen, amihez nagyítóval kell szerelőt keresni.

Liberty? Scarabeo? Honda SH125? Aprilia Sport City Cube 125/200? Valami Kymco? Nem ismerem őket, mennyire megbízhatóak, milyen a szerviz háttere. A PCX kicsinek tűnik a magasságomhoz (meg a keretbe csak a legalja férne bele). Bármilyen javaslatra nyitott vagyok, nincs semmilyen márka/típus becsípődésem. A keret 400 ezer körül van.

Köszi!

Laci

Kedves Laci!

Az egyik legolcsóbb opció neked a Honda Foresight 250 és a Peugeot SV250, műszakilag tökéletesen azonos a kettő. Megbízható igáslovak, jó szélvédelmű, kényelmes közlekedőedények. Lehet őket ütni, vágni, nem vészes hozzá az alkatrész, és elég egyszerű technika, bármelyik robogószerelő boldogul velük.

Honda Foresight
Honda Foresight

A Kymco Dink és Grand Dink szintén jó opciók, egyik sem különösebben szép látvány, de nagyon megbízható robogó hírében állnak, szerintem simán vehető kategória.

Kymco Dink 200
Kymco Dink 200

A Piaggio Liberty régi nagy kedvencem, a 125-ös Leader blokkról csak jókat tudok mondani, ráadásul szépnek is látom őket - ráadásul nagyon agilisek, ha nem szempont neked a díványszerű kialakítás, akkor jó választás lehet. Ráadásul nagyon sok kiegészítőt kapni hozzá, nagy szélvédőt, lábtakarót, dobozt, szóval ha akarod, egészen kitolhatod vele a motoros szezont.

Üdv:

Nepperűző