Motort egész éves használatra

2016.07.02. 10:54

Kedves Nepperűző!

Kettő motort használok városi ingázásra (belvárosi közlekedésre és onnan 20 km-es távolságra eső agglomerációba). Az egyik egy Majesty 400, a másik egy FZ6N. Mindkettőt nagyon szeretem, de szeretnék a kettőből egyet csinálni.

A Maja téli közlekedésre szolgál, de az előző télen két hónapig használtam, így nincs értelme megtartani, csak porosodik a garázsban. Az FZ6N hűvösebb időben nem elég szélvédett, így azt gondoltam eladnám ezeket, és a kettő árából vennék egyet.

Megköszönném, ha ajánlanál nekem olyan megbízható nagymotort, amit - lehetőség szerint - egész évben tudnék használni. Fontos, hogy kényelmes üléspozíciója legyen (műtött gerincsérves vagyok), 190 cm és 95 kg miatt ne legyek majom a köszörűkövön, alkalomadtán túrázni is lehessen vele, és dobozt is pakolnék rá, mert rendszeresen nagyon sok cuccot hordok magammal. A VFR800 nagyon tetszik és a GSX650F is. A keret olyan egy millió körül lenne rá. Segítségedet előre is megköszönöm!

Üdv,

Attila

Kedves Attila!

Kedvelem a Suzuki GSX650F-et, és minden szempontból megfelel arra, amit írtál, megbízható is, egyáltalán nem vészes a fenntartása, és ránézni sem rossz. A VFR viszont minden szempontból jobb motor, ám a te eseted speciális lehet - mert kényelemben a Suzuki nyer. A VFR800-nak viszonylag sportos az üléspozíciója, kis tempónál fárasztja a csuklót, míg a Suzukin nagyjából egyenes háttal ülsz.

Mindenképpen próbálj ki egy VFR-t a döntés előtt, mert tényleg nagyon jó motor, jó hanggal, élvezetes karakterrel, de ha a hátad nem szereti, akkor marad a Suzuki - kevésbé vérpezsdítő, de nagyon megbízható és kezes.

Üdv:

Nepperűző