2016.07.14. 16:21

Kedves Nepperűző!

Egy hölgy ismerősöm szeretne elkezdeni motorozni, viszont elég tanácstalan, hogy merre induljon el. Saját kútfőből egy SV650-eset javasolnék neki, mert könnyen kezelhető, alacsony és élvezet vezetni. Az egyetlen baj, hogy a keret 500 ezer, amiből szép állapotút nem nagyon kapni.

Érdekelne egy jóval tapasztaltabb sporttárs véleménye, hogy egy ~60 könnyű ~165 magas lánynak mivel érdemes kezdenie? Főleg Budapesti közlekedésre használná, néha rövidebb túrázásra. Fizikummal nincs gond, jelenleg sportmotorban gondolkodik 125-től 600ccm-ig, de egy "csinos" enduron is el tudná magát képzelni.

Tanácsod előre is köszönve:

Lazos

Kedves Lazos!

Az SV650 tényleg jó választás lenne, abból is a naked változat - 165 centihez a csutkakormány messze esne. Sajnos ennyiért jellemzően tényleg a kínálat alját adják - kitartó kereséssel viszont nem reménytelen a helyzet.

Kawasaki ER-5
Kawasaki ER-5

Ha nem akarod országjáró turnévá alakítani a motorvásárlást, akkor célszerű szétnézni a CB500-asok és Kawasaki ER-5-ök között - nem annyira érdekesek és modernek, mint egy SV, de kezdőknek ideális mind a kettő, és tudják azt, ami egy női motornál a leginkább fontos: ez pedig a megbízhatóság.

Honda CB500
Honda CB500

További előnyük, hogy nagyon könnyű kezelni őket és a fenntartásuk sem drága - városba és kisebb túrákra amúgy is felesleges ennél nagyobbat nézni.

Aprilia Pegaso 650
Aprilia Pegaso 650

A csinos enduró mint olyan, ritka dolog, kis sarkítással az Aprilia Pegasora ráhúzható ez a sablon. Ha szépen indul, és nem eszi őrült ütemben az olajat, nagyon nem kell miatta aggódni. A korai karburátoros modellek tudtak elég torkosak lenni, a későbbi injektoros típusokról viszont csak kevés információm van, azok alapján átlagosan megbízhatók.

Üdv:

Nepperűző