Túl sok a robogó, nem tudom melyik jó

2016.07.23. 11:10

Kedves Nepperűző!

Az utóbbi időben arra a döntésre jutottam, hogy elég volt az 50 ccm-es motorokból. Egy Malaguti F12-m van. Néztem már 250-es, 300-ast, egészen az 500 ccm-ig bezárólak. Márkából végignyálaztam szintén egy jópár fajtát. Egy lehetőleg túrázáshoz is alkalmas robogót keresek, aminek a fogyasztása is jó még. Eddigi fórumokat olvasva azt szűrtem le, hogy ha város, akkor 200-tól már jó lehet. Árban kb. 600eFt-ig bezárólag gondolkozom.

Néztem a Burgman 400-ast, valamint a Yamaha Majesty-t, és a fórumokat olvasva egyre több Kymco párti embert láttam. Elsőre nagyon tetszett a Beverly forma, de kicsit tájékozódva csak rosszat hallottam róla. Őszintén a bőség zavarában állok, és úgy érzem, hogy nincs elég tapasztalatom ahhoz, hogy tudjam mennyi köbcenti is szükséges. Az, hogy kinek melyik robogó tetszik egyéni dolog. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen robogó/k is jöhet/nek nálam szóba, ahol fontos helyen szerepel a megbízhatóság, és amennyire lehet multifunkciós is legyen.

Pontosabb adatokkal szólva:

- sokszor használnám két személlyel, tehát fontos lenne, hogy a hátsó ember se egy kis darab kényelmetlen ülést kapjon.

- szeretnék vele szintén két személlyel kisebb túrákat is csinálni.

- a megbízhatóság fontos helyen szerepel. Olyat szeretnék, amivel azért biztonsággal lehet hosszabb utakat is megtenni, és a szezont se a szerelőnél tölti.

Előre is köszönöm a választ.

Üdvözlettel

Joci

Kedves Joci!

A szerintem 250 és 400 köbcenti között fogod megtalálni az ideális motort. Az aljáról indulva ott vannak a tuti vételnek a Yamaha X-Max-ok, majd a 300-asok között a Yamaha Versity, vagy a Kymco Downtown, de nyugodtan nézhetsz 400-as Burgman és Majesty-t is, és a Honda Silver Winggel sem fogsz mellé nyúlni. Mindegyik jó motor, Burgmanból érdemes 2007 utánit keresni, de nagyjából ennyi, a felsoroltak közül bármelyikkel jól járhatsz.

Yamaha Majesty 400
Yamaha Majesty 400

Sajnos használt járműveknél a megbízhatóság furcsa jelenség: minél régebbi, annál kevésbé függ össze a gyártóval és a típussal, és az általad keresett ársávban sajnos egyre inkább az előző tulajdonosokon múlik, mekkora problémahalmot veszel a nyakadba.

Üdv:

Nepperűző