Suzuki SV650S-t szabad kezdő motornak?

2016.08.14. 12:34

Tisztelt Nepperűző!

Jogosítványom megszerzése közepén állok, és első motorom megvásárlását tervezem. Egy ER-6n-nel tanulok, az eddigi terveim arról szóltak, hogy GPZ500S, CB500, vagy egy Freewind kerülne megvételre, mert ezekkel nagyon nem nyúlhatok mellé. De kaptam egy nagyon jó ajánlatot 2000-es SV650-re, ami csúszott, és cserés a fékpedálja. De picit tartok attól, hogy túl nyomatékos. Nagyon örülnék ha ebben tudnál segíteni.

Üdv, Ádám

Kedves Ádám!

Az SV650S nagyjából úgy megy, mint a Kawasaki ER6, ha az sem öl meg a tanpályán, az SV-vel sem fogsz lépten nyomon akaratlanul beleegykerekezni az előtted menőbe.

A Kawasaki GPZ500-at én pont nem tartom bombabiztos, mellényúlhatatlan tuti vételnek. Bár a blokk alapjaiban megegyezik az ER-5-ével, sokkal inkább a később ER-t ajánlanám. A CB500 és a Freewind tényleg elég kevés kockázatot tartogat, ezek klasszikus kezdőmotorok a szememben, de az SV650 sem veszélyes dolog, csak azzal azért rendesen meg lehet lepni autópályán a VÉDA kapukat.

Vegyél nyugodtan.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.