2016.08.17. 16:37

Üdvözletem!

Most egy piciny Aprilia robogót hajtok. Lassan megérik az A2 jogsi is. Szeretnék feljebb lépni. Enduróba gondolkodom, az pedig egy Suzuki DR-Z 400 SM lenne. Nem vagyok teljesen biztos, hogy ez volna a legjobb választás. A szívem a Suzukit súgja de az eszem valamiért kételkedik. Ön mit ajánl? Ilyen endurón ellehet kezdeni az igazi motorozását? Vagy egy teljesen másik motortípust és márkát ajánlana?

Köszönettel: Máté

Kedves Máté!

A Suzuki DR-Z sorozatról nagyon jó véleménnyel vagyok: egyszerű, megbízható szerkezet, ami kellően könnyen kezelhető ahhoz, hogy kezdők és haladók is jól szórakozzanak rajta. Egyszerűen karbantartható, típushibája lényegében nincs, a gazdáján kívül nincs természetes ellensége.

Általában az szokott lenni, hogy az ember esze tudja, hogy a DR-Z400 a tuti megoldás, csak a szív valami különlegesebbre vágyik. Ha viszont neked ez a szíved vágya, szólj az eszednek, hogy ez neki is be fog jönni.

Suzuki DR-Z400SM - ez szupermotó
Suzuki DR-Z400SM - ez szupermotó

Annyit viszont engedj meg, hogy a DR-Z400SM az nem enduró, hanem szupermotó, ahogyan a végén lévő két betűből is kiderül. Az enduró és a szupermotó között a legfőbb különbség a kerékméret - az endurók jellemzően elöl 21-es, hátul 18-as kerékkel készülnek, a szupermotók pedig elöl-hátul 17-es felniken gurulnak.

Suzuki DR-Z400S - ez az enduró
Suzuki DR-Z400S - ez az enduró

Ez az a különbség, ami ránézésre is megvan, de általában más a váltókiosztásuk és a futómű hangolása is - az endurók ugye jellemzően terepre lettek kitalálva, a szupermotók pedig főleg aszfaltra. A DR-Z400-ból mind az enduró, mind a SM jó motor. Ha többet tudnál meg a típusról, ezt a nepperűzést ajánlanám figyelmedbe.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.