Azt hallottam tömör szívás az elektronika

2016.08.29. 17:32

Üdv!

Kategóriát szeretnék váltani 125-re. Jogsi elkészült, egyelőre egy Aprilia RX50-em van, de nézegettem ugyan ezt az Apriliát 125-be. Több embertől hallottam, hogy nagyon jók, elég erősek, elektronikája viszont gyengébb. Az újabb évjáratoknál (2008) az elektronikus power tömör szívás, inkább a régebbi évjáratokból (95-98) szeretnék egyet. Az elektronika szerintem úgy általában az olaszoknak gyenge, nem csak ennek. Esetleg 125 köbcentisek közül mi van még, amire érdemes beruházni? Mindenképpen cross-t szeretnék, sport és robogó nem igazán jön be. A keret erre úgy 300-350 ezer lenne. Üdv: Bálint

Kedves Bálint!

Ha az élmény-megbízhatóság-minőség háromszöget nézzük, ebben a műfajban a Yamaha DT125-öt tartom az egyik legjobbnak. Fojtva is elég jól használható, nem akadály a 110-es utazó, olcsó hozzá az alkatrész, és nagyon takarékos, strapabíró motor. 2005 körülieket bármikor mernék venni, egyáltalán nem problémás darab, a vizet, sarat is jól bírja - a régebbieknél előfordult a gyertyapipa beázása.

Yamaha DT125R
Yamaha DT125R

Ha egy kis tudálékoskodást megengedsz: ezek endurók, a krossz motorok más kategóriát képeznek. Az endurók alkalmasak közúti használatra, emiatt van elöl-hátul lámpájuk, a krosszmotoroknál lágyabb hangolású a futóművük, más a váltó áttételezése, illetve a hátsó kerék 18 collos - a krosszmotoroknak 19 collos a hátsó kerekük.

Üdv: Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.