Keresem a legdühösebb robogót

2017.01.17. 16:30

Kedves Nepperűző!

Jelenleg egy Gilera Runner FXR180 SP tulajdonosa vagyok, amit nagy megelégedéssel és még nagyobb örömmel használok, használunk.

Kérdésem, van-e a használt és új robogók közt olyan, ami hasonló menetdinamikát tud nyújtani, hogy fülig érjen a szám a sisakban motorozás közben?

Mely típusoknak olvassak utána, mire megjön a jó idő?

Felhasználás: egy néha két személlyel (gyerek iskolába hordás) dombos megyeszékhelyen és kb. 30 km körzetben rohangálni. Üzemanyag fogyasztás és fenntartási költség nem elsődleges szempont, eddig sem volt az, a feeling többet ér.

Válaszodat előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Zoltán

Kedves Zoltán!

Nem jut eszembe semmi, amit a Gilera Runner FXR-hez tudnék hasonlítani. A 180 köbcentis, kétütemű blokk a maga idejében az ötszázas robogókat lelépte a lámpánál, így ha valamit mellé akarnék állítani, akkor legalább az ötszázasok között kéne keresgélni. Azok viszont nagy és nehéz dögök az FXR-hez képest.

Ha az erő számít, akkor a Yamaha TMAX az első számú jelöltem - a típus taglalásába nem mennék bele külön, itt van róla egy fasza használt teszt.

DSC 5599

Ha nem vagy annyira ráfeszülve a motorerőre, akkor próbálj ki egy Gilera Nexus 250-et vagy 300-at, azoknak a te Runneredhez hasonlóan rendes váz és futóműve van, kanyarodni elég jól lehet velük. Illetve érdemes még számolni a Honda SH300-zal, ami közel sem annyira különleges, mint az eddig felsoroltak, de elég rendesen meg tud indulni, sőt, némi elszántsággal még kerékre is lehet húzni.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.