2017.03.03. 09:31

Tisztelt Nepperűző!

Szeretnék behozni A2-es(ez esetben 24-25kw-os) jogosítványhoz stimmelő ducati monster 600 vagy 620 i.e.-t. Néztem Németorszagban és Olaszorszagban, mert itthon nincsen választék, és átalakításra pedig nem válalkoznék, az eddig olvasottak alapján.

Kérdéseim:

- Hol érdemesebb keresgélni, ha nem egy pénznyelőt szeretnék(csak ráülni és menni)?

- Mikre kell figyelni ezeknél a típusoknál?

- Esetleg van olyan veszély, hogy a behozott motort nem a kinti forgalmiba szereplő kw-val lehet csak bejegyeztetni?

- És ha a behozatalal megbízok egy ezzel foglalkozó személyt, akkor mekkora összegre kellene számítanom ezért a szolgáltatásért? Várom válaszát!

Tisztelettel:

HS

Ducati Monster 620S ie 2002
Ducati Monster 620S ie 2002

Kedves HS!

Sorban a válaszok:

- A Hondánál, Yamahánál vagy Suzukinál.

- Gyújtásjeladóra, feszültségszabályozóra, indítórelére, kuplungcsúszásra, tankzsanérnál szivárgó üzemanyagra, hengertalpnál olajfolyásra, vezérlés állapotára és a kuplunghézagolókra. A 620-as már sokkal jobb, lényegesen kevesebb probléma fordul vele elő, még ha a korai évjáratoknál szokás az injektorra panaszkodni.

- Nem tudok róla, hogy ez probléma lehetne.

- Ezt az ezzel foglalkozó személytől kell megkérdezni. Indulj ki abból, hogy neked mennyibe kerülne kimenni, kihagyni a munkából pár napot, motort válogatni, hazajönni a trélerrel, és adj hozzá kb. 30%-ot, és nagyjából onnan fognak indulni az ajánlatok. A 600-as Monster szerintem nem az a kategória, ami megéri ezt.

Üdv:

Nepperűző