Kezdő motor A2 jogosítvánnyal

2017.03.06. 10:02

Tisztelt Nepperűző!

A2 jogosítvánnyal szeretnék motor venni,viszont tanácstalan vagyok, hogy mire essen a választás, és ebben szeretném a tanácsát kérni. A motort Budapesten használnám mindennap egyetemre járásra, és minden héten egyszer-kétszer Budapest-Oroszlány távot tenném meg vele. Maximum 500 ezer forintot tudnék rászánni, és sajnos konkrét típust még nem találtam.

Amiken gondolkozom az a Honda CBR125, a BMW F650, illetve hasonló típusú motorok vagy esetleg még egy fiatalosabb nagy testű robogó. Önnek mi a véleménye, egyáltalán jó típusokban gondolkodom, vagy teljesen rossz az irány, és esetleg mást ajánl?

Tisztelettel:

Csenger

Kedves Csenger!

Ha már a BMW F650 a képben van, akkor a CBR125-ről beszélgetni is felesleges, városban még oké, ha szeretsz sokat váltogatni, de az országutas használata inkább lelki gyakorlat, mint élvezet. Az első szériás F 650-ekért (aminek a nevében még nincs GS) nem vagyok oda, de nem is hülyézem le automatikusan, aki megveszi, az ismert dolgairól már itt volt szó.

BMW F 650 ST jobb, ha utcai használat az elsődleges cél
BMW F 650 ST jobb, ha utcai használat az elsődleges cél

Ha nem találsz az elvárásaidnak megfelelő példányt, és valamiért nem szeretnél hagyományos naked bike-ot (NT400 Bros, GS500) akkor a közepes méretű robogók megoldást jelenthetnek. A Yamaha Majesty 250 és a Honda Foresight olcsó, megbízható, kevés pénzből fenntartható modellek, amik városban és országúton is megfelelőek, jó a szélvédelmük és tágas az ülés alatti rakterük. Egyik sem egy formai bravúr, viszont kevés pénzből üzemben tarthatók.

A Honda Forza 250 ha ki is lóg kicsit a takaród alól, de szintén nagyon jó robogó, és már valahogyan ki is néz, de annál már a kínálat neccesnek nevezhető aljából kell szemezned.

Üdv:

Nepperűző