Milyen évjárat játszhat Suzuki GS500-ból?

2017.04.13. 16:45 Módosítva: 2017.04.13. 16:45

Tisztelt Nepperűző!

Motor vásárlás előtt állok. A kinézett motor a Suzuki GS500.

Viszont nem tudom meddig mehetek el évjáratban és megtett kilométerben, ami még vállalható. Tisztában vagyok vele, hogy a kilométeróra állás tájékoztató adat. Több évre tervezem, akár hosszabb túrákra is.

Köszönöm!

Kedves Kérdező!

A Suzuki GS500 éppen az a modell, ami immúnis a kilométerekre. Nagyjából mindegy, hogy 20-30-50 ezer kilométert mondanak róla, ha a karbantartásokat megkapta. Szög egyszerű motor, a szó jó és rossz értelmében is igénytelen, tényleg elég, ha a kötelező szervizeket betartják: olaj, olajszűrő, szelephézag, vezérműlánc, légszűrő, gyertya - illetve ha valami elöregszik, mint például a karburátor membránja a vagy a szívócsonk, akkor gyári alkatrészre kell cserélni, és nagyjából ennyi. Egy-egy példány állapotáról sokat lemond, hogy az előírt zsírzási pontok kenve vannak-e, az ilyenek jellemzően sokkal jobbnak is érződnek.

-89--02-suzuki-gs500

Évjáratot az erre szánt összeg tükrében nézz, így alakult a modell fejlődése:

1989-ben indul el a forgalmazás, ez a GM51B gyári kódú széria.

1990-ben jött egy könnyű facelift, a kormánynyaknál megerősítették a vázat, magasabb és szélesebb kormány, állítható fékkar. 

1992-től állítható rugóelőfeszítés az első villán

1994-ban módosították a vezérlést, a gyújtást, a karburátort, a kipufogórendszert, valamint keskenyebb lett a kormány. Ekkor készült 34 lóerős változat is.

1996: Új a légszűrő, a karburátor és a gyújtásdoboz.

2001: Alapos átalakításon esett át a GS500, ez már WVBK gyári kódon fut, módosított vázgeometriával. Feszesebb lett a rugózás, nagyobb az első féktárcsa, a 17 literes helyett 20 literes a tank, új a hátsó idom, az ülés, a műszerek valamint egy darabból áll a kormány.

2004-ben jött az idomos GS500F, amire került olajhűtő, katalizátor és szekunder levegőrendszer, hogy teljesíteni tudja az emissziós előírásokat.

Nyilván minél későbbi, annál jobb, de hatalmas különbségek nincsenek az évjáratok között.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.