Ez pont átkúrásnak néz ki

2017.05.05. 10:53

Kedves Nepperűző!

A következő kérdéssel fordulnék hozzád. Kinéztem egy kedvező árú és jónak tűnő motort, ami magyar papírokkal, magyar rendszámmal, érvényes forgalmival rendelkezik, de jelenleg Angliában található. Az eladó állítása szerint vannak olyan cégek, hogy én fizetek a cégnek előre, ő elviteti a motort, én megkapom és ki is próbálhatom, és ő csak utána kapja meg a pénzt a cégtől, miután én megkaptam a motort és kipróbáltam. A szállítás költségét magára vállalta. Létezhet ilyen vagy ebben mindenképp valami simli van? Rendszám után lekérdeztem az adatait, van forgalomban ilyen rendszám alatt egy adott típusú gép, és nem körözött szóval ha tényleg (azt) küldi, amit hirde,t akkor ez a része nem kamu. Vagy tudnál esetleg ajánlani egyéb biztonságos megoldást?

Előre is köszi a választ!

Kedves Kérdező!

Amit körülírtál, az pontosan úgy néz ki, mint a legalapabb átkúrós trükk. Ezt már elég alaposan feldolgoztuk, és mutattunk is példát hasonló, kerülendő hirdetésekre.

Van egy alapszabály: ha valami túlságosan tuti vétel, akkor az nem igaz. Járműért csak akkor adj pénzt, ha már kipróbáltad, átnézted és rendben találtad.

Most viszont mennem kell, mert írt egy líbiai herceg, hogy ha küldök neki pénzt, jövő héten a tripláját adja vissza.

Üdv:

Nepperűző