Túrázni 125-ös sportmotorral?

2017.05.12. 21:08

Tisztelt Nepperűző!

Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz hogy mennyire lehet egy szupersport motort kirándulásra használni (pl. Yamaha YZF-R125)? Édesapám és pár barátom szerint is csak városon belül érdemes használni. Még csak most végzem a B kategóriás jogosítványom, de már most szeretnék tisztában lenni azzal, hogy mire vállalkozok utána.

Köszönöm előre is,

Sándor

Kedves Sándor!

Kicsit túlzásnak érzem az YZF-R125-öt szupersport motornak nevezni, hiszen egy szupersport motornak kinéző, 15 lóerős tárgyról beszélünk, ami ráadásul elég nehéz is. A szupersport jelzőt általában 600-as sportmotorokra használjuk, az ő világbajnokságukat hívják Supersportnak, az ezresekét pedig Superbike-nak, ezért azokra a superbike név ragadt.

Yamaha YZF-R125
Yamaha YZF-R125

Mint Gróf Miklós kollégánk már többször is megmutatta, 50 köbcentis, négyütemű robogóval is jókat lehet túrázni, csak elszántság kell hozzá, 125-ösökkel pedig Csikós és Zách Dani mentek külföldre, megmutatva, hogy tényleg nem a köbcentiből és lóerőkből fakad az élmény.

Remélem a leveledben A kategóriát akartál írni - ha nem elírás történt, hanem tényleg a B-s jogsit csinálod, akkor rossz hír, hogy elsősorban autós élményekre kell készülnöd.

Üdv:

Nepperűző