Sport-túra friss korlátlan jogsihoz

2017.05.29. 16:40

Tisztelt Nepperűző!

Most lett meg az A korlátlan jogosítványom, és tanácsot szeretnék kérni motorvásárlás terén! Ez lesz az első nagymotorom (robogóztam évekig).

Alapvetően Kawasaki párti vagyok, de valamilyen sport-túra motorban kellene gondolkodnom, mert a következőkre használnám: napi munkába járás (városban, rövid távok), hétvégente túrázgatni, hosszabb távokra is (megbízható technika, nem túl drága karbantartási költségekkel), illetve illik a 173 cm-es magasságomhoz.

Kérdésem az lenne, hogy véleménye szerint mik lennének azok a típusok, amik között érdemes lenne nézelődni, illetve használt vagy új?

Köszönettel,

János

Kedves János!

Új motorból jót mindenki tud venni, oda nem kell az én tanácsom, ezért menjünk rá a használtakra. Meggyőződésem, hogy ha olyan motort veszel, amire vágysz, az csökkenti a rák kockázatát, tehát célzottan a sport-túra Kawasakik közül ajánlok kettőt. Ha fontosak a modernebb vonalak, akkor az ER-6f-fel nehéz mellényúlni: 7-800 ezer körül már kapni jókat, teli idomos, kényelmes üléshelyzetű, jól kezelhető motor, ami nem fogja rádhozni a frászt, rengeteg igényes részlet van rajta, megbízható, tartós darab - kezdőknek és haladóknak is oké. Lehet rajongani a blokk alatti kipufogójáért, a szép lengővillájáért, az oldalra szerelt rugóstagért, miközben motorozni is öröm vele, a soros kéthengeres blokk 72 lóerőt ad le, amit egy darabig biztosan nem fogsz kevésnek érezni.

Ha valamiért nem adja neked a két henger, akkor szintén ilyen 7-8 kiló körüli összegért találhatsz Z750S-t, amiből az S a fejidomos változatot jelenti. 110 lóereje több mint elég, ugyanakkor tényleg kezes, jól irányítható motor.

kawasaki-z750-2006-wallpaper-4

Üdv:

Nepperűző