2017.06.09. 16:52

Kedves Nepperűző!

Már több mint 10 éve robogózóm, és egy gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy tavaly nyáron megszereztem a jogosítványt nagy motorra. A teljességhez persze szeretnék egy nagyobb motort is.

Nincs nagy jártasságom a motortípusokat illetően, de Horneten tanultam, így azt gondoltam, elsőre megfelelő lesz, s bár szeretném betartani a fokozatosság elvét, elkezdtem szemezgetni a Kawasaki ZR-7-essel is.

Igazándiból csak kisebb magyarországi túrákra használnám, viszont nekem nagyon fontos az ülésmagasság, mert 177 cm-es termettel és viszonylag hosszú lábakkal rendelkezem.:)

Előre is nagyon köszönöm!

Kata

Kedves Kata!

Nagyon kevés olyan motor van, ami ne adná ki 177 centis magassággal, jellemzően a nagy endurók ilyenek. A Hornetet ideális választásnak tartom, viszont mindenképpen 2000 utáni típust keresnék belőle, aminek már elöl 17-es kereke van. Érdemes figyelni, mert Hornetből elég sok az átkúrós a piacon - a kezdők jellemzően ezt a típust keresik, nekik pedig könnyű elsütni a trágyát. Ha valami nagyon jó vételnek tűnik, mindenképpen keress rá például a mobile.de-n vagy a willhaben.at-n, hogy azonos évjáratú, futású, állapotú darabok mennyibe kerülnek. Ha az átlagár erősen eltér, akkor fogj gyanút.

Jóképű CB600F Hornet 2004-ből
Jóképű CB600F Hornet 2004-ből

Ha belefér a keretbe, még jobb a 2003-as Hornet, kicsit jobban néz ki és nagyobb a tankja, de érdemes lehet 2005-ig is elnyújtózni a fordított villák miatt, 2007-től pedig új blokkot építettek a típusba.

Kawasaki ZR-7
Kawasaki ZR-7

A ZR-7 szintén megbízható motor, nehezebb, mint a Hornet, lentről szebben megy, fordulaton nincs akkora tűzijáték, illetve a váltó csak ötgangos, de egyébként kezes, karakteres gép, és szintén elég megbízható. Mind a két típus vehető.

Üdv:

Nepperűző