2017.06.30. 13:14

Üdvözlöm!
Új robogó vásárlását tervezem. Honda NSC110 ill. Suzuki Address 110 került célpontba. Address-t próbáltam is, talán egy picit kevés teljesítményre, mert 100 kg és 185 magas vagyok, de elmegy, mégsem 50-es. Viszont megláttam a Honda SH300-at. Véleményekben, tesztekben jók a visszajelzések, karcsú, mozgékony, erőben sincs hiány. Kérdésem: megér 1 millióval többet a fent említett 110-esekkel szemben? Kihasználható a teljesítménye egy mindennapos használatú robogóban? Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: Árpi

Kedves Árpi!

Az Vision és az Address belépő szint, amit a távol-keleti piacokra építettek, erről nem csak az Európában szokatlan köbcenti árulkodik, hanem az általános minőség is. Tönkremenni vélhetően egyik sem fog, tehát nem úgy gagyik, hanem a felhasznált anyagok, a megmunkálás és ilyesmiken érződik, hogy ezek bizony a harmadik világ igáslovai. Illetve az Address féke szerintem kevés - de egyébként, hogy Vision vagy Address, kizárólag ízlés kérdése.

A Honda SH sorozata nagyon más kategóriát képvisel, kimondottan európai motor - Olaszországban tervezték, ott is gyártják, miközben a minőségre sincs panasz. Már a 125-ös is elég jól megy, a 300-as pedig úgy általában az egyik legjobb robogó. Bódéra akkora, mint egy 125-ös, miközben olyan erős, mint egy négyszázas, ennek megfelelően őrülten jól megy, jó a féke, a futóműve, ABS-szel egy tökéletes városi-elővárosi büntető. Viszi az autópályát, parktikus, teljesen más minőség, mint a másik kettő - minden autós hasonlat sántít, de ha a Vision a Dacio Logan, akkor az SH300 egy jól felszerelt ötös BMW.

420A7710

A több mint kétszeres felárat simán megéri, elvégre lóerőben is nagyjából kétszer több, nem véletlenül árazták 1,7 millióra. Eladni is jól el lehet majd, az SH300 tartja az árát. Hogy van-e rá szükség, azt viszont nem én fogom megmondani.

Üdv:Nepperűző