Motorral mennék mindenhova. De melyikkel?

2017.08.01. 15:26

Tisztelt Nepperűző!

Frissen szerzett A korlátlan jogosítványhoz keresnék megfelelő motort (2 évig vezettem előtte GS500-at) 184 cm magas vagyok és 77 kiló. Hétköznap városban, hétvégente 60-250 kilométerre használnám legfőképp. Szeretném, hogy nagyobb túrákon se okozzon csalódást, Erdély vagy éppen a Dolomitok szerpentinein. Használt motorra 1,5 millió körül, újra pedig 3 milliót tudnék áldozni. Elképzelésekből volt több is, (Norge 1200, MT-07, SV650, Deauville 700, ER6-N, CB/CBF 600/1000, V-Strom), de nem tudom számomra milyen motor lehetne a legalkalmasabb. Ezért fordultam Önhöz segítségül.

Köszönettel: Kiss D G

Kedves Kiss D G!

Másfélből millióból elképesztően jó motorokat lehet venni. Első körben azt tanácsolnám, hogy japán motorban gondolkozz, és amikor már vannak megbízható szerelőid, tudod, kihez menj futóműves dolgokkal, kihez általános karbantartásra, ki oldja meg az elektromos bajokat, ki az alkatrészbeszerző-mágus, akkor vegyél európai modellt.

img 6192

A te magasságoddal nincs olyan motor, amivel ne boldogulnál, ezért első sorban az ízlésed döntsön. Mivel úgy vettem le, hogy sokat túráznál, az általad felsoroltak közül a V-Stromok felé lökdösnélek, abból is a 650-es felé, az ezressel ugyanis előfordulnak hibák - szerintem egyébként az ezres nagyobb buli, de nem mindenki szeret együttélni az alultervezett kuplunggal, az elmászkáló szelephézaggal és a 650-eshez képest darabos működéssel.

Üdv:Nepperűző