Városba jó lesz-e a Sportcity?

2017.08.16. 09:37

Tisztelt Csikós úr,


régebben olvastam, hogy feleségének egy Aprilia Sportcity robogót vásároltak - nem teljesen gond nélkül -, és mivel most én is hasonlón töröm a fejemet, érdekelnék, hogy eddigi tapasztalatai alapján ajánlaná-e a típust, vagy inkább kerüljem messze el.

Nekem tetszik a kompakt mérete és dinamikus formája, valamint a 200-as motor teljesítménye is meggyőzőnek tűnik. Városi rohangálásra venném, nagyobb motor után és autó mellé, költségtakarékossági okokból.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,

Bálint

Üdv Bálint,

mint konstrukció, nagyon jó kis motor a Sportcity 200, isteni a futóműve, a könnyű kasznihoz elég erős a motorja is, a fékje sem különösebben rossz. Ami engem zavar benne: nagyon magasan ülsz rajta (pedig 187 cm vagyok) és a 15-ös kerekek ellenére is cudarul ráz.

2009-Aprilia-SportcityOne125a

A miénkkel akadt azért probléma - rögtön műszert kellett benne cserélnünk, mert az olasz napon ronggyá hullámosodott a számlapja, annyira, hogy a mutató moccanni sem bírt és az LCD-s rész is alig volt olvasható, aztán alig egy hónappal a megvétel után vízpumpát kellett benne cserélni, majd rá egy évre volt egy rejtélyes melegedése (check engine-lámpával, minden egyébbel), amit hosszas és kínos légtelenítéssel orvosolt a szerelő. Télen 3,5, nyáron inkább 3 liter körül eszik, leveri a forgalom nagy részét. Jó kis motor amúgy.

Üdv:

Csikós Zsolt