2017.08.22. 11:38

Kedves Totalbike Nepperűző!

Városi robogó vételén gondolkozom, amivel azért kisebb országos túrát is meglehet tenni. Honda PCX-et és Forzát nézegettem. Újat esetleg alig használtat szeretnék venni. A keret nagyjából 1 millió forint. Hasonló modellek után érdeklődnék, amik kategórián belül nyomatékosabbak.

A választ előre is köszönöm!

Zoltán

Kedves Zoltán!

Mind a PCX, mind a Forza remek robogók, bátran vehető mind a kettő. A kategórián belül nyomatékosabb modelleket keresni viszont hülyeség, mármint nem abban az értelemben, hogy kategórián belül mást keresni, hanem hogy nyomatékosabbat. A 125-ös robogók közül mindegyik egyhengeres, és mostanra a többség folyadékhűtésű, négyszelepes (vannak kivételek, pl. a Piaggio háromszelepesei), tehát a konstrukciók között hatalmas különbségek nincsenek. Ebből kifolyólag az adataikban sincs érdemi eltérés. Lehet, hogy papíron az egyik egy Nm-rel többet tud, de ide a rozsdás bökőt, hogy seggre nem mondod meg, hogy az most 9 vagy 10 Nm. Érzésre sokkal többet számít a végáttétel, a variátor hangolása és a robogó tömege.

Yamaha Nmax
Yamaha Nmax

Mielőtt azonnal indulnál a legközelebbi Honda szalonba, ajánlom figyelmedbe még a Yamaha NMax-ot, ami szintén nagyon jó bringa. Ha nem csak A1-es jogosítványod van, akkor bátran választhatod még a Suzuki Burgman 200-at, átkozottul jó robogó, éppen annyival tud többet a 125-ösöknél, amire városon kívül szükség van.

Üdv:Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.