Kizárólag a motorozási élmény a szempont

2017.09.21. 16:51

Kedves Nepperűző !

Kifejezetten motorozási élményt keresve, a két kedvenc típusom a Honda CB1300 és a Hornet 900-as.

Eddig csak olvastam róluk, nem volt szerencsém kipróbálni egyiket sem, és azt is tudom, hogy nem azonos kategória a kettő. A kérdésem az lenne hogy, Ön szerint a két típus közül vajon melyikkel lehet élménydúsabb, élvezetesebb motorozást elérni, gondolok itt a gyorsulásra, kezelhetőségre, fordulékonyságra. Természetesen nem utolsó szempont a megbízhatóság sem, ha lehet azt mondani, az igénytelenebb típust preferálnám inkább!

Köszönettel: Laci

Kedves Laci!

Tiszta motorozási élményt tekintve a Honda CB900F-et hoznám ki győztesnek. A blokk a Honda CBR919RR-ből származik, ám alaposan megtúrták, karburátor helyett injektor került rá, átdolgozták a váltót - a lényeg, hogy a végén lett kiviteltől függően százegynéhány (piaconként változott, de max. 110) lóerő. Lent és középen jobban megy, mint a 919RR, fent viszont nincs akkora tűzijáték - az RR 10 500-nál tud 123-at, a CB900F-nél pedig 9500-nál kezdődik a piros zóna.

Honda CB1300
Honda CB1300

A CB1300 vérpezsdítésben kevésbé nagy ágyú, az inkább a nyugodt erő. Laposabb villaszög, hosszabb tengelytáv, nem annyira fordulékony, nem annyira virgonc, az 1300-as négyhengeres viszont lehengerlően sima, mindig, mindenhol tökéletesen megindul. Az egyik egy roadster, a másik egy végtelen nyugalmú túramotor. Mind a kettő nagyon megbízható, a CB1300-nál viszont semmi nincs közelebb az örök élethez.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.