2017.10.20. 16:43

Tisztelt Nepperűző!

Nagyon tetszik egy Kawasaki VN 750 Twin típusú motorkerékpár, 1989-es.

Már van benne 70000 km, olyan 400-450 ezer forint lenne a vételára. A kérdésem az lenne, hogy ennyi kilométerrel nem túl nagy kockázat megvenni? Nem tudom, be merjem e vállalni? Németországból származik, ha ez számít valamit.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel:

Sándor

Kedves Sándor!

Matekozzunk egy kicsit! Ez a motor 28 éves és 70 ezer kilométert futott, ami évente átlagosan 2500 kilométeres futást feltételez. Látatlanban senkit nem illik csalással vádolni, de ez egyenesen irreálisan kevés, tehát ha igaz, akkor ez egy nagyon megkímélt motor. Sok jármű nem azért szar 35 ezer kilométerrel, mert nem szervizelték, hanem mert az elmúlt hat tulajdonosból legalább kettő megtekerte, és igazából sokkal több van benne.

KAWASAKIVulcan750-389 5

Tehát ez a Kawasaki simán lehet patika állapotú, ennyi kilométerrel a motor főegységeinek nem kellene rossznak lenniük. Ha megfelelően karbantartották és tárolták, csupán olyasmikre kell számítani, amire bármilyen 30 éves motornál, tehát egyáltalán nem egy vészes történet. A saját, lassan hasonló korú motorom napi használatban tökéletesen üzemel.

Vásárlás előtt érdemes alaposan átnézni és kipróbálni, enélkül tilos járművet venni. Ezeken felül kifaggatnám a tulajdonost, hogy mikor volt vezérléscsere (50-60 ezer kilométer után érdemes cserélni) és milyen gyakran ellenőrizte a szelephézagot (12-18 ezer kilométerenként illene) - ezek ugyanis macerás karbantartások, amiket viszonylag ritkán kell elvégezni, ezért gyakran elsikkadnak.

Üdv:

Nepperűző