Az elképzelés: két személy és három doboz

2017.10.31. 10:43

Kedves Nepperűző!

Motorvásárlás előtt állok. Leginkább túrázásra lenne használva, de számít a sportosság is, ha oda kell csapni a lovak közé. Két személlyel és három dobozzal az elképzelés. Amiket eddig néztem, de a döntésben még nem sikerült előre jutni:

- Suzuki GSX650F ez az ami kinézetre mindent visz. Erőben nemtudom mennyire lenne alkalmas

- Honda VFR800 VTEC, itt a szelepváltás a mumus, sok negatívumot olvasni róla

-Honda CBF1000, na, ezt kinézet terén inkább hanyagoljuk, de erőben viszont ott van

- Yamaha Fazer 600, ami CBF1000 hasonmás

Sokat segítene esetleg egy tapasztalt leírás ezekről, valamint a feltételeknek melyik lenne a legideálisabb?

Köszönöm előre is.

Tamás

Kedves Tamás!

Suzuki GSX650F: ez tökre nem sportos motor, ez egy felidomozott 650-es Bandit. Három dobozzal és utassal el fog menni, mert kellemes nyomatékra hangolták a blokkját, de ilyen terhelés mellett a gyári futómű kevés lesz, ha oda akarsz csapni a lovak közé.

Suzuki GSX650F
Suzuki GSX650F

VFR800: nem tudom mennyire tudsz motorozni, de ha a vezérlésváltást nem tudod lekezelni, akkor tényleg nem a te motorod, mondjuk akkor a következőt sem ajánlom.

IMG 5927

Honda CBF1000: szerintem tök jó motor, ez sem sportos, csak simán egy nyugodt, kellemes sornégyes mindenes. Tökéletes biztonsági választás.

CBF1000

Yamaha FZ6: három dobozzal nem nagyon láttam még, de aztán az is lehet, hogy csak nem figyelek eléggé. Ez egy pörgős - a GSX650F-nél sportosabb és erősebb - blokk, cserébe viszont lent eléggé halott.

Egyébként mind a négy megbízható, jó motor.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.