Hangulatos V2-est hétszázezerből

2018.01.08. 16:24

Tisztelt Nepperűző!

Olyan határozatlan vagyok! Vagy mégse? Hosszabb-rövidebb túrázáshoz, csavargáshoz keresek bringát 6-700 ezer forintból. Én 42 éves, 176 cm magas és 105 kg vagyok. Egyedül használnám.

A V2 motor és a kardánhajtás a szívemhez közelálló, de tulajdonképpen teljesen mindegy, csak brümmögjön és menjen. A nagy álmom a Yamaha BT1100 Bulldog, de akkor már nem maradna tartalékom átírásra, szervizre miegymásra. A nyugisabb, nagyapós tempót részesítem előnyben, és a zárt sisakot, nehogy egy pofáraesésnél az aszfalt összeborzolja a szakállamat.

A Suzuki GSF600 vagy 650 (az 1200-est nagynak gondolom), Kawasaki ER-6 és a Honda NT650 Deauville típusok között szeretnék választani. Ezért szeretném megkérdezni, hogy ön ajánlja-e nekem a Suzuki GSX750E Inazumát? :)

Esetleg gyűjtögessek még egy kicsit és vegyek egy Honda CBF600-ast?

Válaszát előre is köszönöm!

Tamás

Kedves Tamás!

Már-már annyira bizonytalan vagy, hogy nem is nepperűzőre, hanem pszichológusra van szükséged. Életmód-tanácsadóként azt javasolom, hogy spórolj még egy kicsit, és vegyél BT1100-at, mert ha a szervezeted arra vágyik, akkor egy Bulldog beszerzése csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

Suzuki Bandit ügyben nincs nagy bölcsesség, a hatszázas is kiváló, a 650-es ha lehet, még jobb, míg az 1200-as nem lényegesen nagyobb vagy nehezebb, nem is sokkal erősebb, de annyira sima a nyomatéka, olyan nyugdtan lehet motorozni az erőtartalékain, hogy ha nincs valami különleges és speciális oka a hatszázashoz való ragaszkodáshoz, akkor válaszd az 1200-ast.

IMG 0119

Az ER-6 biztonsági választás, és a nyugodt csordogálásban viszonylag kevésbé partner - ugyanez igaz a CBF600-ra is. Megbízható, praktikus motorok, középtempós túrázni ideális, de ha különleges ízeket keresel, akkor ezek nem a te választásaid. A 750-es Inazuma nagyon szép, klasszikus vonalú gép, de az is inkább pörgős karakter, meglepően szereti a fordulatot. Van belőle 1200-as, azzal sokkal nyugodtabban lehet joyride-olni.

Inazuma 1200
Inazuma 1200

A Deauville-ről volt már többször szó, nagyon praktikus közepes túramotor, ésszerű választás, a kardánosságnak és a V2-ességnek is megfelel, de főleg akkor ajánlom, ha szeretsz sokat túrázni, és rossz a látásod.

VX800
VX800

Amúgy az a gyanúm, hogy te igazából pszichológus vagy, és csak azt tesztelted, hogy milyen gyorsan jövök rá a feladványra: kardános, V2-es, nakedet szeretnél hét kilóból, körbe is lőtted a helyes választ, nekem csak ki kell mondanom: Suzuki VX800.

Üdv:

Nepperűző