2018.01.22. 10:13

Üdv!

A2-es jogsihoz néztem motorokat, főleg olyat, ami eltér a megszokottól (GS500 és társai). Persze rögtön szóba jött a Zseb-Ducati VTR250, de erre sajnos elég pénzem nincs, így kis nézelődés után VT250 Spada-kat és VTZ250-eket néztem. Keretbe belefér (300-400 ezer), kicsit retró, V2, szóval eléggé bejövős. Mennyire vehető típusok? Gondolom japán belpiacos lévén itt is az alkatrész a necces. Másik gondolatom a DR350 volt, esetleg egy utcai szettel.

Bálint

Kedves Bálint!

A VT250 alapból rohadt megbízható, Papp Tibi Xelvisével sem volt baj, és nem is szokott gond lenni velük. Hogy nincs alkatrész, az nem teljesen igaz - minden van, kopó-fogyó biztosan, de a spécibbeket is össze lehet vadászni, legfeljebb valamivel drágább lesz, vagy utánajárást igényel, de nem lehetetlen.

A nagyobb gond, hogy ezek már közelebb vannak a 30 éves korhoz, mint a 20-hoz, és ha hozzáveszed, hogy ezeket mifelénk jellemzően a kezdő motorosok keresték, felkészülhetsz aggasztóan lelakott darabokra. Ez tipikusan olyan eset, amikor meg kell nézni többet is, várni, figyelni, és ha felbukkan egy jó példány, ami egyben van, volt gazdája, akkor arra kíméletlenül le kell csapni.

A Suzuki DR350-ből jó állapotú, papíros darab nem jön ki 3-400 ezerből, pláne ha önindítósat keresel - márpedig megéri, mert nem könnyen rúgható típus.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.