2018.01.31. 17:28

Kedves Nepperűző!

Jelenleg motorkeresésben vagyok, tavasz és a jobb idő kezdetére szeretnék venni egy használt 125-ös nagytestű robogót. Több típust is kinéztem már, de a tanácsára mindenképpen kíváncsi lennék. A keret 400-700e forint. A típusok, amik tetszenek:

- Honda PCX

- Suzuki Burgman

- Piaggio X Evo (nagyon keveset találni)

- Yamaha Nmax (ez a keretbe nem valószínű, hogy belefér)

Napi ingázásra használnám a motort a fővárosban és környékén, illetve esetleg hétvégi rövid utakhoz. Az nem kimondottan szempont, hogy két ember elférjen, de a pakolhatóság fontos lenne.

A fenti típusok közül van esetleg, amit mindenképpen ajánl? Vagy van olyan, amit semmiképpen sem ajánl? Mire érdemes különösen odafigyelni ezeknél a típusoknál?

Válaszát előre is köszönöm!

Máté

Kedves Máté!

PCX és az Nmax nem nagytestű, teljesen átlagos 125-ösök. Mind a kettő vehető, csak nem ezt hívják nagytestűnek. Egyébként azért jobb a PCX/Nmax méret, mint a 125-ös díványok (X Evo, Burgman), mert azzal a tizenpár lóerővel sokkal kevesebb tömeget és homlokfelületet kell vinniük, tehát lényegesen dinamikusabbak. A tárolókapacitás miatt ne aggódj, egy hátsó dobozzal megfejelve nem rosszak.

PCX125
PCX125

Megbízhatósági szempontból mind a négy vehető. PCX-ből van a legjobb választék, és kellően olcsó is, az Nmax-ból egyelőre kevés van és viszonylag újak, a Burgmanból a 125-ös elég harmatos, abból a 200-ast tekintem ideálisnak, az nagyon-nagyon jól sikerült. A Piaggio X Evo 125 praktikus, szép, igényes és teljesen megbízható, de a nagy felépítmény-kis kerék kombináció nem mindig nyerő.

Honda FES125
Honda FES125

A Honda FES125 ugyanez - tetszik is, megbízható, kényelmes, de sajnos lomha a nagy tömeg miatt. Ebben a műfajban még a Gilera Nexus 125 megfontolandó ötlet - nem gyakori, de ez is egyen Piaggio technika, tehát megbízható, csak a váz jobb az átlagosnál.

Üdv:

Nepperűző