Ingázó motor napi 180 kilométerre

2018.02.02. 13:03

Kedves Nepperűző!

Hosszú távú ingázás miatt lenne szükségem - a meglévő Street Triple és az autó mellé - egy motorra, hogy ne hulljon ki a maradék hajam a dugók miatt.

Motoros: 190cm magas és nettó 90 kg, 40+-os évjárat

Napi táv: 2x90 km, vidékről Bp déli iparterületére és vissza

Használati időszak: +10 Celsius felett

Tempó: lakott területen kívül: 100-110 km/h

Lökettérfogat/teljesítmény: ahogy tetszik, de számít a fogyasztás is

Költségkeret: fájdalommentesen 800 eFt, de ha nagyon megéri akkor 1,4 MFt-ig is elmehetünk

Ami fontos:

- esővédelem (nagyon nem szeretek elázni)

- megbízhatóság (szerelni is csak a garázsomban szeretek)

- pakolhatóság (1 sisak, váltás ruha, pár 48-as cipő, laptop, apróságok)

- fenntartási költségek

- nézzen ki valahogy és vezethető legyen

Gondolom egy méretes robogó lenne célszerű, de túl nagy a választék. Legszívesebben egy sport-endúrót vennék a kis Triple mellé de az erre nem túl praktikus.

Vagy adjam el a drágaságom és vegyek pl. egy Honda NC750-et, hogy a kecske is meg a káposzta is ugye... az eső elleni védelemhez meg költsem el egy fél robogó árát motoros ruházatra.

Attila

Kedves Attila!

Jól sejtetted, a robogót találom megfelelőnek a problémádra. A Street becserélését nem ajánlom, túl jó motor ahhoz, nyolckilóból viszont remek robogókat találni. Mellettük szól, hogy néhány kiegészítővel nagyon kényelmessé tehetőek, egy magasabb szélvédő, egy lábtakaró, egy hátsó doboz, esetleg egy markolatfűtés és kézzsák nagyon javít a használhatóságon.

Xmax 250
Xmax 250

Mivel kell az országúti tempó, a 125-ösök kiesnek - 110-ről előzni teljesen életszerű helyzet, ezért alapból a kettőötveneseknél kezdeném a keresést, és csak indolokolt esetben mennék 300 köbcenti fölé. Az első ajánlásom mondjuk pont ellentmond az előző mondatnak, de a Suzuki Burgman 200 annyira jó, hogy érdemes adni neki egy esélyt. Ha valamiért mégsem adja ki, jöhet a Yamaha X-Max 250 és az X-City, amik szintén hasonlót ígérnek, csak kicsit több erővel.

Honda SH300
Honda SH300

A harmadik tippem a Honda SH300i - végtelen extra kapható hozzá, stabil, jól fordul, és megy mint a sakál.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.