Régebbi legenda, vagy egy újabb motor?

2018.02.08. 17:08

Tisztelt Nepperűző!

A 2004-től gyártott SV650S és a legendás VFR750F RC36 II motorok között szeretnék választani. Mindkettő mellet szólnak pro és kontra érvek, amiket nem sorolnék fel, hisz ezekkel jobban tisztában vagy.

Amire használnám: napi munkába járás, kisebb-, nagyobb túrák, vezetéstechnikai tréningeken való részvétel, pályanapok. Főként egyedül ülném meg, mert az asszony zsigerből gyűlöli a motorokat.

23 éves, 182 cm magas és 93 kg vagyok. A keret 650-750 ezer (csak a motorra).

A kérdésem tehát: szerinted melyik lenne az ideális motor, amit nem kellene 2-3, vagy akár több éven belül lecserélnem, ami kényelmes és élvezhető akár a napi városban flangálás alkalmával, akár a pályanapokon, illetve hosszabb, több országot érintő túrázás alkalmával? Bármi jellegű tanácsot szívesen fogadok. (Nincs bajom a soros [érti, SOROS.... ?!] elrendezésű motorokkal, de a V motor hangjánál nincs jobb)

Üdvözlettel: Attila

Kedves Attila!

A VFR750F mellett szól, hogy olcsóbbak, elképesztően tartósak, műszakilag nagyon precíz dolgok, ráadásul erősebb, mint az SV650. Engem alapból efelé húzna a szívem, de nem szabad elfelejteni két dolgot: ezek egyrészt már öreg motorok, másrészt nehezek. Túrázni, mászkálni ideális, rengeteg örömödet fogod lelni benne, és ha mégis váltanál pár év múlva, bukó nélkül ki lehet belőle szállni.

Honda VFR750
Honda VFR750

Az SV650 is tartós, nem is bonyolult motor, minden, de tényleg minden kapható hozzá, de minőségben látványosan elmarad a VFR-től. Mellette szól, hogy lényegesen fiatalabb, és a 2004 utániak már injektorosak - pöccröff, és mennek. És könnyebb. Napi használatra, túrázni, tréningre járni mindkettő hibátlan választás, és mindkét típusban több van annál, hogy egy év után már kevés legyen.

SV650S
SV650S

Viszont ha pályára mennél, az SV kezesebb lesz, függetlenül attól, hogy Kakucson, Euroringen vagy Pannóniaringen fogod nyúzni.

Ez sajnos olyan döntés, amit neked kell meghoznod, kipróbálnod mind a kettőt, és amelyiken megérint a hazaértem érzés, azt venni.

Üdv:

Nepperűző