Melyik évjáratot érdemes keresni Suzuki Banditból

2018.02.26. 12:56

Tisztelt Nepperűző!

Kezdő motoros vagyok, és szeretném kikérni a tanácsát, hogy milyen típust ajánlana? Munkába járás, illetve hétvégenként túra lenne. A keretem maximum 850-900 ezer forint, Suzuki GSF600 banditot nézegettem, mert nagyon tetszik a karaktere, de nem ismerem ezt a típust. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

A hatszázas Bandit jó választás, strapabíró, kezes, megbízható motor, ráadásul elég olcsó is, tehát a kezdő eldőlések sem annyira fájdalmasak. Ráadásul sokkal minőségibb termék, mint a nagyon hasonló Yamaha XJ600 - az XJ-nél a rugóstagnál kispórolták a himbarendszert, és úgy általában elég gatya a futóműve, tehát ebben a műfajban a Bandit a biztos választás - az 1998-as évjáratig nem is volt nagyon ellenfele, aztán jött a Hornet és a Fazer, amik aztán inasba tették.

bandit 08

A hatkilós Bandit egyik ismert gyengéje az esős idő, ugyanis az első kerék ráveri a vizet a gyertyakábelekre, ami miatt kimaradhat a gyújtás. Erre bevett megoldás, hogy a gyújtótrafóknál és a pipáknál szilikonpasztával leszigetelik a kábelvégeket.

A 1998-ig gyárott daraboknál érdemes az 1999-től induló széria központi rugóstagját beszerelni, azok egyrészt jobb minőségűek, másrészt állítható rajta a húzófokozti csillapítás. 2000-ben volt egy nagyobb ráncfelvarrás, amikor lecserélték a tankot, az ülést és a vázat, szélesebb lett a kerék, jobb lett a futómű, lecserélték a karbisort, ha rám hallgatsz, akkor ezek közül választasz - mármint ha mindenképpen hatszázas Banditot szeretnél, mert a te keretedből már a 650-esek is kijönnek, és azok minden szempontból jobbak.

Bandit 650
Bandit 650

Üdv:

Nepperűző