Mi a Honda CBF600 izgalmas alternatívája?

2018.03.07. 17:30

Kedves Nepperűző!

Feleségem modellváltásban gondolkodik, jelenleg egy kiváló állapotú 2005-ös CBF600 Hondával gurul. Egy kicsit fürgébb, lendületesebb, de mégsem sportmotor jellegű gépet szeretne, amit leginkább túrázásra használna. A célterület Honda, Suzuki, Yamaha lenne. A keret körülbelül 900 000 Ft. Szeretném a cserénél mindenképp figyelembe venni ajánlásod típusok terén.

Köszönettel:

Zsolt

Kedves Zsolt!

Végignézve a szempontjaitokon, egyszerű lenne a válasz: Honda CBF600. De mivel éppen azt unta meg a feleséged - legalábbis a leírásból én erre tippelek - ez nem lehet megoldás. Az a helyzet, hogy a CBF600 elég fürge, ha nem az, akkor gyorsabban kell bemenni a kanyarba, és korábban kezdeni a kigyorsítást.

Honda CB600F Hornet
Honda CB600F Hornet

Alternatíva lehet a Honda CB600F Hornet, aminél meghagyták a felső fordulatszámtartományt, így az körülbeül 100 lóerős, viszont forgatni kell, hogy odébbálljon. Túrázni kevésbé jó, de ideális mindenes. A másik logikus opció a Yamaha FZ6-S Fazer, aminek van szélvédelme, az ülés alá húzott két kipufogó baromi jól néz ki, a karaktere pedig leginkább a Hornethez hasonlít.

Yamaha FZ6S S2
Yamaha FZ6S S2

A Suzuki GSR600-ról már többször megírtam, hogy használtan jó vétel, a szélvédelme annak is szerény, de ügyes, sportosan mozgó motor. Én még a fejidomos Kawasaki Z750S-t is ajánlom, a plusz köbcentiknek köszönhetően a legjobb hatszázas. Itt a használtteszt a pucérról, a kettő műszakilag azonos.

Ha viszont gyökeresen más kell, mint a CBF, akkor érdemes lehet kipróbálni egy Versys 650-et, mely nagyon jó túramotor, és rendkívül jókat lehet vele menni, éppen 900 ezer körül mennek a 2007-es évjáratok.

Suzuki Gladius
Suzuki Gladius

Ha bejön a két henger, akkor még a Suzuki Gladius is érdekes lehet, pláne, ha a gyári extraként rendelhető Yoshimura dobbal adják, úgy elég jól szól. Amúgy meg én lennék az utolsó, aki megpróbálna lebeszélni egy első szériás Kawasaki Z1000-ről!

Üdv:

Nepperűző