125-öst venni pénz nélkül

2018.03.22. 15:28

Kedves Nepperűző!

A következő kérdéssel fordulnék hozzád. Első motorvásárlás előtt állok, de kicsit szűk pénztárcával. A1-es jogosítványhoz keresem hű társamat, amivel kapcsolatban röviden az elvárásaim a következők lennének: legyen megbízható és 200 ezer forintig álljon meg az ára. Az 50-es váltós motorkerékpároknak sem lennék az ellenségei ha van belőlük megbízható. A honda CBR125 és CBF125-ről sok jót olvastam, csak az a baj velük, hogy nem férnek bele a keretbe, ugyanis 300 ezertől indulnak. A régi Simsonokkal meg csak annyi lenne a problémám, hogy havi szinten szerelni kell őket.. Vagy tévedek?

Előre is köszönöm szépen válaszát

Üdvözlettel,

Patrik

Szia!

Ez tipikusan az az eset, amire Motordoktor azt szokta mondani, hogy ennyiért ne motort vegyél, hanem költsd csajozásra. A váltós ötvenesek lassúak, mint a szklerózis multiplex lefolyása, 125-ösből pedig ennyiért vagy nagyon lefingott van, vagy papírok nélkül adják - vagyis nem a vehető kategóriába tartoznak.

Ami mégis akad, azok eseti vételek: Kymco Dink vagy B&W, sokat futott YBR125, esetleg forgalomba helyezés előtt álló Aprilia Habana... ezek meg olyanok, hogy meg kell nézni őket, felmérni a bajait, és eseti döntést hozni, hogy az adott kompromisszumokkal vállalod-e.

Üdv.

Nepperűző