2018.05.25. 14:58

Tisztelt Nepperűző!

Egy VFR1200-zal motorozom. Van valamilyen sornégy alternatívája, amelyik könnyebb? Fontos szempont még a sportosság, a gyári dobozrendszer, a kisebb tengelytáv, illetve az utaskényelem.

Köszönettel:

Zsolt

Kedves Zsolt!

A Triumph 1050 ST és a Triumph 1050 GT jutot elsőként eszembe - az ST sportosabb, a GT túrásabb, de mind a kettő nagyon kellemes, erős és érdekes sport-túra motor, igaz, nem négy, hanem mindössze három hengerrel. Mivel ezek műszakilag rokonok a Speed Triple 1050-nel, nem kell félni tőlük, megbízható gépek, és könnyebbek, rövidebbek a VFR1200-nál, miközben létezik hozzájuk dobozrendszer.

Ha ragaszkodsz a soros négyhengeres motorhoz, akkor szóba jöhet még a Kawasaki Z1000SX, meg fogsz lepődni, mennyire sima és kezes lett, és rengeteg igényes megoldást találni rajta, a főfékhengertől a rugóstag állítókerekéig. Szóba jöhet még a BMW K 1300 S is, ami ugyan nem rövidebb - vagy legalábbis nem érződik annak - a VFR1200-nál, viiszont a Duolever első futóműve miatt bámulatosan manőverezhető, még alacsony tempónál is. Sajnos megbízhatóságban nincs ott a VFR mellett, de a BMW-s guruk ismerik jól a nyűgeit, fel lehet rá készülni.

A Yamaha FZ-1S is megfelel a feltételeidnek, van szépen dobozolható, van benne sportosság, és az utas helye sem nyomorúságos, bár megmondom őszintén, soha nem ültem még utasként rajta.

Üdv:

Nepperűző