Ötvenes után botorság egyből 44 lóerőre átülni?

2018.05.31. 15:52

A segítségedet szeretném kérni. 22 éves vagyok, 70 kg, 185 cm magas, egész életemben soha nem motoroztam, most a tavasszal kezdtem el egy aprilia SR50-es robogóval, ami annyira bejött, hogy eldöntöttem, szeretném nagyobbra cserélni. Nem kifejezetten az erő miatt, inkább a hosszab távú, 600-700 km-es kirándulások, túrák vonzanak. Engem a KTM 125 Duke fogott meg nagyon, viszont az a szerencsétlen 125-ös nagy kínlodás árán éppen eléri a 120 km/h végsebességet, úgyhogy véleményem szerint nem a legjobb választás egy 600 km-es útra, ezért szemezgetek a 390 Duke-kal, szalonból szeretném venni újonnan, egyszóval a kérdésem az lenne, hogy egy 50-es robogó után, amihez azért hozzá kell tenni 90 km/h órát, tehát elég sportos, nem lesz-e nekem sok az a 390?

Válaszodat előre is köszönöm!

Kedves Krisztián!

600-700 kilométeres kirándulásokra szerintem kevéssé alkalmas a KTM 390 Duke. Sőt, úgy általában az összes Duke csak komoly lelki gyakorlatok után ajánlottak ilyesmire. Rövid csapatásokra, szerpentinezésre, városi használatra, kis versenypályákra zseniális, de túrázni nem ez lenne a természetes választásom.

Hogy neked mi lesz a sok, és mi nem, azt nehéz megmondani, de a 390 Duke kezdő nagymotornak tökéletesen megfelelő. Amikor rakod a motoros jogsit, ennél nehezebb, erősebb és kevésbé kezes motorral fogod tenni.

DSC8902

A 390 Duke-nak van futóműve, féke, blokkolásgátlója, csúszókuplungja, könnyű, mint egy 125-ös, szóval ha meghalsz rajta, akkor az teljesen rajtad fog múlni.

Üdv:

NepperűzőHirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.