Robogó, ami nem az átlag

2018.06.08. 12:04 Módosítva: 2018.06.08. 12:04

Kedves Nepperűző!

Egyik kollégám a napokban beoltott a motorozással kapcsolatban. Szeretnék indulásnak venni egy 50-es robogót. Yamaha Geart néztem ki, sajnos elég kicsi a kínálat. Azt szeretném kérdezni, hogy 2-3 százezres árkategóriában milyen robogót tudnál javasolni? Csak városban, munkába és iskolába járásra használnám. Bevásárlásnál néha előny lenne, ha egy zsugor víz elférne a lábnál. A Gearről sok jót hallottam, és tudom, hogy nem szép de nekem bejön a formája, hogy nem az az átlag.

Kedves Dániel!

Ha Yamaha Gear a vágyad, vegyél nyugodtan - tényleg nem nagy a kínálat, ugyanis tudtommal mindegyik Gear, ami hozzánk jön, azt a japán postától selejtezték le. Műszaki alapokat tekintve a Yamaha Giggle/Vox páros (ugyanaz a típus, csak piactól függően más a név), ugyanaz, mint a Gear, csak a dizájn még jobb. Ezeknél a szétesésnél nem kell félni, mi is meglepődtünk, milyen elképesztően tartós.

Ha a 4t teherrobogó a fétised, akkor a Piaggio Libery 4T-ből van még postásváltozat, ami szintén tartós - a tipikus Liberty-hibákra kell csak számítani, például a H-alap tűgörgőinek kiszopósodására, ami olyan 20-30 ezer forintos tétel.

Ha nincsenek ennyire keményen berágódott preferenciáid, akkor érdemes átfutnod ezt a cikket.

 Általános tanács, hogy robogóból keresd az egyentechnikát, ami bizonyított. A Piaggio saját blokkjaival és a fekvőhengeres Minarellivel nehéz mellényúlni, a Hondákat fenntartással kell kezelni, a Suzuki/Morini blokkosakat pedig kerülni.

Üdv:

Nepperűző