Nagykerekű robogó: olasz vagy japán?

2018.09.04. 16:49

Kedves Nepperűző!

125-ös robogó vásárlása előtt állok.

Jelöltem a Piaggio Medley 125 és a Honda SH125i, formára is, beltartalomra is mind a kettő nagyon bejön (szemben pl. a PCX-szel). Egyik kérdésem: melyiket vennéd? Az SH bevált igásló, a Medley viszonylag új konstrukció.

A második kérdésem, hogy meggondolatlan őrültség e meglépni az új gép vásárlását (1,2m), vagy inkább pár éves modell felé tendáljak (pl.: SH, 2013, 750k).

Előre is kösz.

István

Kedves István!

Mind a kettő bátran vehető típus, pláne ha ellenőrzött az előélete. Az SH125 annyira bevált igásló, hogy Olaszországban többet látni belőle az utcán, mint Vespát. A Medley bár viszonylag új modell, nem tartanék a kiforratlanságból eredő hibákból: a Piaggio kiváló egyenblokkja van benne, rengeteg típusba szerelik, végtelen mennyiségű alkatrész van hozzá, és az alkatrészellátás is nagyon sima ügy - nem mintha nagyon kéne hozzá bármi olyan, ami nem kopó-fogyó elem. A két típusban közös, hogy mindkettőt Olaszországban tervezték és mindkettőt ott gyártják.

Medley
Medley

Hogy újat vagy régit veszel, teljesen ízlés dolga, ha nincs bizalmad a használt járművekkel, akkor nyugodtan veheted, a tapasztalatok alapján az újonnan vett motorok és robogók elég jól tartják az árukat. Ha esetleg soknak találnád a használt SH125-ösök árát, akkor érdemes körülnézned a használt Piaggio Liberty-k között - ugyanaz a liga, mint az eredeti kérdésben említett két robogó, de van belőle szemmel látható méretű használt kínálat.

Egyébként teljesen ízlés dolga, az SH, a Medley és a Liberty egyaránt ajánlott típus.

Üdv:

Nepperűző