Utánfutó vagy próbarendszám?

2018.10.16. 14:00

Tisztelt Nepperűző!

A kérdésem két részből áll, elsősorban a Triumph Tiger 1050 típussal kapcsolatos véleményére lennék kíváncsi. Olvastam róla, néztem long-term review-kat is, nem sok rosszról nyilatkoztak. Amiket nézegettem, azok már a 2010 körüli évjáratból valók, de mindenképpen ABS-es motorok, a keret 2,5 millió lenne átírással.

Ebből ered a kérdés második fele, itthon mindössze 7, de a mobile.de-n is csak 13 db eladó felel meg a kereséseimnek. Olvastam a behozatalról is, az érdekelne, hogy miben különbözne lábon hazahozni a motort, akkor is kell a külföldi kivonópapír? Hol és hogyan tudnék ilyen esetben biztosítást kötni? Vagy ne nehezítsem az életem és inkább béreljek utánfutót?

Előre is köszönöm,

Dávid

Kedves Dávid!

Nincs a birtokomban olyan információ, ami alapján ne lenne vehető a Tiger 1050. Nem gyakori típus, de megbízható, van itthon márkaképviselete és rengeteg alkatrésze megegyezik a Speed Triple 1050-nel, illetve a kopó-fogyó dolgok pótlása sem jelenthet problémát. Vannak a típust ismerő szerelők, akikre nagyobb javításokat is rá lehet bízni (bár ilyesmire tudtommal nem igazán van szükség), szóval hajrá, vegyél!

Ha külföldről hoznád haza lábon, akkor országonként változnak a szabályok, például Olaszországból nagyjából lehetetlen lábon járművet elhozni, míg a németeknél elég egyszerű az ügymenet, ugyanazokat a papírokat intézed, mintha futón/furgonnal hoznád, csak ki kell váltanod pluszban egy próbarendszámot a helyi okmányirodában, amivel egy hónapig tudod használni a járművet - ennek költsége kb. 250 euró, és ebben benne van a biztosítás is.

Üdv:

Nepperűző