Megbízható 125-ös magas embernek

2019.01.03. 16:33

Tisztelt Nepperűző!

Bocs ha TL;DR; lesz kicsit.

Tehát három csodálatos rettegésben eltöltött évnyi Budapest/agglomerációs Vinózás és Aeroxozás után friss B125-tel szeretnék egy pár száz kilométeres túrázásra is alkalmas motort venni, kb. 800 ezer és 1 misi között.

Kitételek:

- 4T, hogy ne legyek folyton büdös, ha ingázok majd vele,

- 188 cm testmagassághoz passzoljon,

- ne robogó legyen mert korlátlan A-s jogsi az irány (Ez van, elkapott a dolog.),

- ABS, hogy parás fékezéskor csak kicsit halljak meg, és lehetőleg csak fejben

38 éves vagyok, szóval itt már lefolyt a nagyja a Dunán, nem akarok nagy bugit, inkább csak lightos krúzolásra vágyom és élményekre - na jó egy kis bugi is jöhet. Utassal nem számolok, mert ennyi rutinnal azt még felelőtlenségnek érzem. Az ABS viszont nagyot vág az elérhető palettán, mivel a robogók kisetek, szóval azt inkább a “nice to have” vonalra tenném.

Na vissza a lényeghez.

Perpill a Honda XL125V, Yamaha WR125X vagy R, Yamaha XT 125, KTM Duke 125 viszketéseim váltakoznak, na meg a TW 125, de annál még fehér holló is több jött eddig szembe, amin rendszám volt. A VanVan is szimpi, de valahogy annyira nem adja, magasabb Suzukit sehol nem látok. Ja, és bizalom inkább csak japán vasak felé van a részemről. Ugyanakkot a WR-nél félek, hogy 1-2 óra után kettévág. A Varadero tűnik a jokernek, de ott is esélyes, hogy el kell valakinek rabolnom a családját, hogy pénzért eladja nekem.

A sógóroknál Duke vonalon a magasságomból adódó majom a köszürűkövön faktorból következő kényelmetlenségektől félek (térdbe érő kormány satöbbi). Ja meg a KTM-nél fogalmam sincs, hogy szentendreiként kihez vinném. Ha baja van kb. Kecskeméten meg Győrben vannak népek, akik az interneten is felvállalják, hogy ilyet meg tudnak szerelni. Otthoni bütyköléshez meg programozóként nem tűnik annak a tipikus faéknek a dolog.

Tehát a kérdéseim a következőek lennének. A fenti vasak közül melyik a legmegbízhatóbb, legkényelmesebb, legbiztonságosabb édeshármas variációt nyújtó pajtás az elkövetkezendő 1-2 évre? Szerviz vonalon mire számíthatok, illetve mire figyeljek? Ja, és ha van más szempont, amit esetleg nem vettem figyelembe, akkor szívesen veszek bármi infót.

Előre is köszönöm a megtisztelő válaszát, illetve boldog új évet kívánok.

Köszönettel: Sándor

Kedves Sándor!

Azt kell eldöntened, hogy mennyire fontos számodra az ABS. Ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, akkor a KTM 125 Duke az egyetlen, ami nem robogó, a te ársávodban mozgó 125-ös és kínál blokkolásgátlót. Elég apró motor, nem biztos, hogy kényelmes lesz, de a futóműve és a féke átlagon felüli. Se nem problémás, se nem bonyolult motor, aki elboldogul más, vízhűtéses egyhengeressel, annak ez sem fog gondot okozni.

IMG 1081

A VanVan 125 poén, de sajnos jártányi ereje sincs, a széles gumik is csúnyán lefogják a harmatos egyhengerest, ha haladni is szeretnél, nem jó választás. A TW nagyjából ugyanez.

A WR125 nagyon jó minőségű motor, de a felépítése hűen idézi a sportcélú endurókat és szupermotókat, vagyis az ülés keskeny és kemény, emiatt inkább rövid távokra alkalmas. Nyilván kellő akaraterővel és elszántsággal napi több száz kilométert is meg lehet vele tenni, de te most motort keresel, nem kihívásokat.

honda-varadero-125-my-2011 5

A Varadero 125 szerintem a számodra legalkalmasabb típus.

Üdv: Nepperűző